Paštika z kachních jater s višňovou omáčkou

Není nad domácí paštiku.

Obtížnost

Střední

Vaření 85 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na 500 ml paštiky (4 skleničky) si připravíme:

Na omáčku:

Postup

  1. Vepřový bůček i kachní játra očistíme. Játra nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Bůček nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli i česnek oloupeme a nesekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme čtvrtinu másla a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek a orestujeme jej. Přidáme nakrájený bůček a opečeme jej. Poté vmícháme nakrájená játra a vše společně osmažíme.
  3. Maso zalijeme slivovicí a necháme odpařit alkohol. Do pánve dáme všechno koření. Přilijeme 280 ml vody a pod pokličkou maso pozvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec směs osolíme a necháme zchladnout. Pak ji přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  4. Zbytek másla přepustíme a přecedíme přes sítko. Hotovou paštiku naplníme do vyvařených sklenic a zalijeme přepuštěným máslem. Sklenice uzavřeme víčkem a necháme zatuhnout v chladničce.
  5. Mezitím připravíme omáčku. Do kastrůlku dáme víno, rozmrazené višně a med a pozvolna svaříme do zhoustnutí. Hotovou omáčku necháme vychladnout a podáváme k paštice s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1020 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4267 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    33,1 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    83,8 g

    129 %

    120 %

  • nasycené

    40,0 g

  • trans-mastné

    1,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.