Lžíci do ruky!
Jednou z možností, jak se z polední povinnosti hladce vyvléknout a ještě přitom vypadat jako člověk, který není svázán tradicemi, je nabídnout rodině k obědu poctivou hutnou polévku, která je sama o sobě hlavním chodem. Zejména za doprovodu kousku pečiva.
Klasikou nade vše jsou různé typy zeleninových nebo luštěninových polévek, ale bezvadná je i třeba inspirace v regionech nebo dokonce za hranicemi naší země.
Oslaďte si život
Kdo tvrdí, že oběd nutně musí být slaný? Nejen děti milují sladká hlavní jídla, která mají tu výhodu, že jsou nejen neskutečně dobrá, ale také mohou být finančně úsporná. Výhodou navíc je, že většinu ingrediencí máte doma a nemusíte je složitě shánět. Využijete také zbytky, jako třeba starší rohlíky, které se stanou základem pro dokonalou žemlovku.
Bramborové nápady
Stále nevíte, co vařit? Zeptejte se babičky nebo maminky a využijte jejich úsporné zkušenosti. Ideální surovinou pro šetrnou kuchyni jsou v našich končinách odedávna brambory.
Z nich můžete vyčarovat vynikající hlavní chod, který se nebude tvářit ani lacině, ani nudně. Využijte přitom úlovky z lesa nebo úrodu ze zahrádky.
Další báječné recepty nejen za pár korun najdete v sekci iDNES Recepty.