Frankfurtská polévka
Jak zpracovat zbylé párky? Uvařte si vynikající a lahodnou frankfurtskou polévku, která navíc v zimě krásně zahřeje. Párky můžete nahradit také klobáskou.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
427 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1786 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
11,4 g
13 %
11 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
7,5 g
12 %
11 %
-
Tuky
38,6 g
59 %
55 %
-
nasycené
17,6 g
-
trans-mastné
0,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, vložíme je do vody, párky nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme je společně na rozehřátém másle. Jakmile cibule zesklovatí, přisypeme papriku, kmín, krátce osmažíme, zalijeme 700 ml vody, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
- Polévku provaříme asi 5 minut, přidáme brambory, zahustíme moukou rozpuštěnou v trošce vody a vaříme do změknutí. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme nasekanou petrželovou natí a můžeme dosolit a dopepřit podle chuti.