Bramborový krém s petrželí

Jednoduchá, rychlá a přitom skvěle chuťově vyvážená, přesně taková je tato polévka, kterou si zamilují děti i dospělí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    340 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1424 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    32,9 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    8,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Petržel a brambory oloupeme, pórek očistíme. Vše nakrájíme na malé kousky.
  2. V hrnci rozpustíme máslo a všechnu zeleninu na něm zvolna opečeme. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu. Polévku vaříme, dokud není zelenina zcela měkká.
  3. Rohlíky nakrájíme na kostičky a pomalu opečeme na oleji v pánvi dozlatova. Pak je přesypeme na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.
  4. Polévku rozmixujeme, znovu ji necháme přejít varem a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři ji doplníme lžičkou jogurtu a krutóny.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Zvěřinová polévka s játrovými knedlíčky

Ze zbylého masa uvařte silný vývar.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.