Bramborový krém s petrželí
Jednoduchá, rychlá a přitom skvěle chuťově vyvážená, přesně taková je tato polévka, kterou si zamilují děti i dospělí.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
340 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1424 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
32,9 g
37 %
33 %
-
Vláknina
5,3 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
7,9 g
13 %
12 %
-
Tuky
18,6 g
29 %
27 %
-
nasycené
8,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Petržel a brambory oloupeme, pórek očistíme. Vše nakrájíme na malé kousky.
- V hrnci rozpustíme máslo a všechnu zeleninu na něm zvolna opečeme. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu. Polévku vaříme, dokud není zelenina zcela měkká.
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a pomalu opečeme na oleji v pánvi dozlatova. Pak je přesypeme na papírovou utěrku, abychom je zbavili přebytečného tuku.
- Polévku rozmixujeme, znovu ji necháme přejít varem a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři ji doplníme lžičkou jogurtu a krutóny.