Polévka z fava fazolí

1 hodnocení

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    492 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2058 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    55,6 g

    63 %

    56 %

  • Vláknina

    19,5 g

    65 %

    65 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme a orestujeme v hrnci na másle. Fazole necháme povolit, pak je vyloupeme a přidáme do hrnce k cibuli a česneku. Krátce společně orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  2. Polévku přivedeme k varu, povaříme asi 5 minut, pak přidáme zakysanou smetanu a odstavíme. Několik fazolí vyjmeme a necháme stranou na ozdobu, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  3. Paprikovou klobásu nakrájíme na drobné kostičky a necháme vypéct na pánvi. Polévku rozdělíme do talířů, doplníme klobásou, dozdobíme celými fazolkami a smetanou. Můžeme podávat s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z kachních drůbků

Pokud máte chuť na polévku jako podle babičky, zkuste tento recept.

Polévka Polenta

Polévka plná zdravé zeleniny s vyváženou chutí.

Ostrá králičí polévka

Nevíte, jakou polévku byste už vyzkoušeli? Máme něco přesně pro vás.

Kololik

Tradiční arménská polévka s jehněčími masovými kuličkami.

Papriková polévka

Polévka, která vás zasytí na cele odpoledne.