Polévka z fava fazolí

1 hodnocení

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme a orestujeme v hrnci na másle. Fazole necháme povolit, pak je vyloupeme a přidáme do hrnce k cibuli a česneku. Krátce společně orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  2. Polévku přivedeme k varu, povaříme asi 5 minut, pak přidáme zakysanou smetanu a odstavíme. Několik fazolí vyjmeme a necháme stranou na ozdobu, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  3. Paprikovou klobásu nakrájíme na drobné kostičky a necháme vypéct na pánvi. Polévku rozdělíme do talířů, doplníme klobásou, dozdobíme celými fazolkami a smetanou. Můžeme podávat s pečivem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    492 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2058 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    55,6 g

    63 %

    56 %

  • Vláknina

    19,5 g

    65 %

    65 %

  • Bílkoviny

    26,4 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Báječný recept na polévku, který zasytí.

Rajčatová polévka

Snadná a rychlá polévka.