Polévka z fava fazolí
K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme a orestujeme v hrnci na másle. Fazole necháme povolit, pak je vyloupeme a přidáme do hrnce k cibuli a česneku. Krátce společně orestujeme a zalijeme vývarem. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
- Polévku přivedeme k varu, povaříme asi 5 minut, pak přidáme zakysanou smetanu a odstavíme. Několik fazolí vyjmeme a necháme stranou na ozdobu, poté polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
- Paprikovou klobásu nakrájíme na drobné kostičky a necháme vypéct na pánvi. Polévku rozdělíme do talířů, doplníme klobásou, dozdobíme celými fazolkami a smetanou. Můžeme podávat s pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
492 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2058 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
55,6 g
63 %
56 %
-
Vláknina
19,5 g
65 %
65 %
-
Bílkoviny
26,4 g
42 %
39 %
-
Tuky
14,0 g
22 %
20 %
-
nasycené
7,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA