Tvarohové lívance

Jednoduché jako facka, nadýchané jako obláček a neskutečně lahodné. Takové jsou tyto jemné lívance, které budou chutnat skvěle s džemem, ale klidně i jen se skořicovým cukrem.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Postup

  1. Tvaroh smícháme s vejcem, mlékem a rozpuštěným máslem. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta.
  2. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a špetku soli. Dobře promícháme.
  3. Na lívanečníku lehce vymazaném olejem upečeme malé lívanečky. Podáváme je potřené džemem a ozdobené zakysanou smetanou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    418 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1748 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    50,0 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    16,9 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.

Palačinky s mletým masem

Tato snídaně vás opravdu zasytí.

Ztracená vejce se špenátem

Vydatná snídaně, která vás zasytí na delší dobu.

Sýrová omeleta plněná špenátem

Nastartujte ráno vydatnou snídaní.

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.