Tvarohové lívance

Jednoduché jako facka, nadýchané jako obláček a neskutečně lahodné. Takové jsou tyto jemné lívance, které budou chutnat skvěle s džemem, ale klidně i jen se skořicovým cukrem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    418 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1748 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    50,0 g

    57 %

    50 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    16,9 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tvaroh smícháme s vejcem, mlékem a rozpuštěným máslem. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta.
  2. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a špetku soli. Dobře promícháme.
  3. Na lívanečníku lehce vymazaném olejem upečeme malé lívanečky. Podáváme je potřené džemem a ozdobené zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Pivní omeleta s plísňovým sýrem

Ozvláštněte vaječnou omeletu pivem.

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.

Tradiční anglická snídaně

Dopřejte si ráno pravou anglickou snídani.