Tvarohové lívance
Jednoduché jako facka, nadýchané jako obláček a neskutečně lahodné. Takové jsou tyto jemné lívance, které budou chutnat skvěle s džemem, ale klidně i jen se skořicovým cukrem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
418 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1748 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
50,0 g
57 %
50 %
-
Vláknina
3,5 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
16,9 g
27 %
25 %
-
Tuky
15,6 g
24 %
22 %
-
nasycené
8,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Tvaroh smícháme s vejcem, mlékem a rozpuštěným máslem. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do těsta.
- Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a špetku soli. Dobře promícháme.
- Na lívanečníku lehce vymazaném olejem upečeme malé lívanečky. Podáváme je potřené džemem a ozdobené zakysanou smetanou.