Pivní omeleta s plísňovým sýrem

Ozvláštněte vaječnou omeletu pivem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    325 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1360 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    3,9 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    21,6 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    23,9 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a orestujeme na másle na pánvi. Necháme ji vychladnout.
  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s pivem a trochou soli a pepře. Z bílků připravíme pevný sníh. Do žloutků vmícháme orestovanou cibuli, špenát a zlehka sníh z bílků.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a vlijeme do ní vaječnou směs. Krátce ji necháme zapéct, pak pánev přendáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Když se omeleta svrchu lehce zapeče, poklademe ji plátky sýra a dopečeme ji.
Autor:

Podobné recepty

Vejce Benedikt se slanou žemlovkou

Zpříjemněte si ranní vstávání luxusní snídaní.

Zapečená vejce s hořčicí

Tato snídaně vás zasytí na celé dopoledne.

Pudinkový pohár s meruňkami a müsli

Nastartujte den luxusní sladkou snídaní.

Zapečená vejce se sýrem a rajčátky

Nastartujte váš den anglickou snídaní.

Zapečená vejce se šunkou

Udělejte si krásné ráno chutnou snídaní.