Norimberské perníčky

nehodnoceno

Vánoční cukroví nesmí chybět v žádné české domácnosti. Vyzkoušejte i tyto perníčky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

50 PORCE +

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    78 KCal

    4 %

    3 %

  • Energie

    325 KJ

    4 %

    3 %

  • Sacharidy

    10,0 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme s hnědým a vanilkovým cukrem, špetkou soli a rumem do husté pěny. Pak vmícháme škrob, prosátou mouku s kypřicím práškem a perníkové koření. Vmícháme nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru, nastrouhané mandle a oříšky.
  2. Na plechy vyložené pečicím papírem uděláme malé hromádky nebo těsto rozetřeme do tvaru kartiček. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 25 minut. Po upečení sundáme z horkého plechu a necháme vychladnout. Pak z papíru opatrně odtrhneme.
  3. Z bílku, citronové šťávy a cukru utřeme hladkou lesklou polevu. Polevou potřeme perníčky a ozdobíme je mandlemi, kandovanými třešněmi nebo barevným máčkem.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.