Nepečený tvarohový dort s mangovým želé
Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 50 min
bez tuhnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
303 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1268 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
24,5 g
28 %
25 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
9,4 g
15 %
14 %
-
Tuky
18,3 g
28 %
26 %
-
nasycené
8,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Sušenky rozdrtíme, smícháme s kokosem, mletými ořechy a provlhčíme smetanou. Necháme chvíli odležet a poté zpracujeme se změklým máslem na drobivou hmotu, kterou navrstvíme do dortové formy (22 cm) jejíž dno vyložíme pečicím papírem. Uložíme do chladničky ztuhnout.
- Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a oběma cukry. Želatinu namočíme do 80 ml studené vody a necháme nabobtnat. Následně ji zahřejeme téměř k bodu varu a horkou vlijeme do připravené náplně. Formu s korpusem vyndáme z chladničky, vnitřní strany potřeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Náplň nalijeme do formy a uložíme na hodinu do chladničky.
- Mango oloupeme a odkrájíme od pecky, nakrájíme ho na malé kousky a dáme do kastrůlku. Zalijeme 100 ml vody, přidáme cukr a povaříme do změknutí, následně rozmixujeme ponorným mixérem.
- Želatinu namočíme do asi 60 ml studené vody a necháme nabobtnat. Nabobtnalé plátky vymačkáme od přebytečné vody a přidáme do horké mangové hmoty. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí, necháme vychladnout a nalijeme na ztuhlou náplň ve formě. Dort opět uložíme na 4 hodiny do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí sejmeme formu a povrch ozdobíme jedlými květy.