Ingredience
Postup
- Droždí rozdrobíme do misky. Přidáme lžičku cukru, asi lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Umícháme kvásek a necháme ho vyběhnout.
- Zbylou mouku prosejeme a promícháme s cukrem a solí. Přidáme kvásek, zbylé mléko, rozšlehaná vejce a zchladlé rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
- Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu vtlačíme do vymaštěné chlebíčkové formy a z druhé upleteme cop, který položíme na první část. Asi dalších 20 minut necháme kynout.
- Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a formu vložíme do trouby předehřáté na 160 °C asi 60 minut. Hotovou ji ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Povolené máslo vyšleháme s medem a skořicí a podáváme ho s vystydlou a nakrájenou brioškou.