Nadýchaná brioška s medovým máslem
Tato tradiční francouzská brioška v kombinaci s medovým máslem vás svou chutí jednoznačně nadchne.
Postup
- Droždí rozdrobíme do misky. Přidáme lžičku cukru, asi lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Umícháme kvásek a necháme ho vyběhnout.
- Zbylou mouku prosejeme a promícháme s cukrem a solí. Přidáme kvásek, zbylé mléko, rozšlehaná vejce a zchladlé rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
- Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu vtlačíme do vymaštěné chlebíčkové formy a z druhé upleteme cop, který položíme na první část. Asi dalších 20 minut necháme kynout.
- Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a formu vložíme do trouby předehřáté na 160 °C asi 60 minut. Hotovou ji ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Povolené máslo vyšleháme s medem a skořicí a podáváme ho s vystydlou a nakrájenou brioškou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
590 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2468 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
62,7 g
71 %
63 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
12,0 g
19 %
18 %
-
Tuky
31,9 g
49 %
46 %
-
nasycené
18,3 g
-
trans-mastné
0,9 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA