Nadýchaná brioška s medovým máslem

Tato tradiční francouzská brioška v kombinaci s medovým máslem vás svou chutí jednoznačně nadchne.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

8 PORCE +

Na medové máslo:

Postup

  1. Droždí rozdrobíme do misky. Přidáme lžičku cukru, asi lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Umícháme kvásek a necháme ho vyběhnout.
  2. Zbylou mouku prosejeme a promícháme s cukrem a solí. Přidáme kvásek, zbylé mléko, rozšlehaná vejce a zchladlé rozpuštěné máslo. Uhněteme hladké těsto, které necháme v teple vykynout.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu vtlačíme do vymaštěné chlebíčkové formy a z druhé upleteme cop, který položíme na první část. Asi dalších 20 minut necháme kynout.
  4. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a formu vložíme do trouby předehřáté na 160 °C asi 60 minut. Hotovou ji ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Povolené máslo vyšleháme s medem a skořicí a podáváme ho s vystydlou a nakrájenou brioškou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    590 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2468 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    62,7 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    12,0 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    31,9 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    18,3 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.