Mražený kokosový krém s exotickým ovocem

Tento dezert vás v letních dnech zaručeně osvěží.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez doby mražení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    559 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2340 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    29,3 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    27,1 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    36,4 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    15,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do větší mísy dáme ricottu a měkký tvaroh. Přidáme kokosový likér, najemno nastrouhaný kokos, vanilkový a krupicový cukr. Všechno promícháme a vyšleháme na hladký krém.
  2. Kokosovou směs naplníme do silikonových formiček a dáme zmrznout do mrazáku na 12 hodin.
  3. Karambolu omyjeme, physalis očistíme a kiwi a mango oloupeme. Ovoce podle potřeby nakrájíme na menší kousky.
  4. Zmrzlý kokosový krém vyklopíme na talířky, přelijeme rozpuštěným karamelem a posypeme mandlovými lupínky. Ozdobíme připraveným ovocem.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.