Melounová marmeláda
Máte doma meloun a přemýšlíte, co z něj připravit? Vyzkoušejte melounovou marmeládu, kterou snadno uvaříte podle našeho výborného receptu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 30 min
bez doby chlazení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
838 KCal
38 %
35 %
-
Energie
3506 KJ
38 %
35 %
-
Sacharidy
145,5 g
165 %
145 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
2,0 g
3 %
3 %
-
Tuky
0,7 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Meloun rozpůlíme, nakrájíme na plátky a odkrojíme z něj kůru. Melounovou dužinu zbavíme semínek a pokrájíme na menší kostičky.
- Melounové kostičky dobře promícháme s želírovacím práškem, vložíme je do hrnce, zalijeme citronovou šťávou a přivedeme za stálého míchání k varu.
- Jakmile hmota vře, přisypáváme opatrně cukr a dobře promícháváme. Melounovou směs za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme.
- Ještě horkou marmeládu naplníme do sklenic, pevně je uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Pak necháme marmeládu vychladnout. Skladujeme na chladném a tmavém místě.