Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

12 PORCE +

Na chlebíček:

Na polevu:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    292 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1222 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    29,5 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,6 g

    7 %

    7 %

  • Tuky

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    8,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chlebíčkovou formu (23cm) vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Do misky prosejeme hladkou mouku, vmícháme kypřicí prášek a pistáciovou mouku.
  2. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po jednom zašleháme vejce. Nakonec stěrkou zapracujeme moučnou směs. Těsto vlijeme do formy a pečeme při 170 °C asi 45 minut.
  3. Hotový chlebíček vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Na polevu vyšleháme prosátý cukr se lžící šťávy z granátového jablka.
  4. Připravenou polevou polijeme vychladlý korpus, ­ozdobíme drcenými pistáciemi a semínky z granátového jablka. Necháme zatuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Americké brownies s medem

Už jste někdy pekli brownies z pekanové mouky? Vyzkoušejte náš recept.

Kremrole

Máte chuť na sladké? Připravte si křehké kremrole.

Kefírové vafle s ovocem

Připravte si k snídani nebo jako dezert fantastické voňavé vafle. Když na jejich přípravu využijete...

Banánové lívanečky se šlehačkou a malinovou omáčkou

Tyto lívanečky chutnají jako od babičky.

Tiramisu s citronem

Nechte se svést ke sladkému hříchu tímto šťavnatým dezertem.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.