Melounová marmeláda

Máte doma meloun a přemýšlíte, co z něj připravit? Vyzkoušejte melounovou marmeládu, kterou snadno uvaříte podle našeho výborného receptu.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

bez doby chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Meloun rozpůlíme, nakrájíme na plátky a odkrojíme z něj kůru. Melounovou dužinu zbavíme semínek a pokrájíme na menší kostičky.
  2. Melounové kostičky dobře promícháme s želírovacím práškem, vložíme je do hrnce, zalijeme citronovou šťávou a přivedeme za stálého míchání k varu.
  3. Jakmile hmota vře, přisypáváme opatrně cukr a dobře promícháváme. Melounovou směs za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme.
  4. Ještě horkou marmeládu naplníme do sklenic, pevně je uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Pak necháme marmeládu vychladnout. Skladujeme na chladném a tmavém místě.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    838 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3506 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    145,5 g

    165 %

    145 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.