Mandlová srdíčka

Cukroví pro každou příležitost.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez odležení a chladnutí

Ingredience

60 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    65 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    272 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    3,8 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Prosátou mouku promícháme s mletými mandlemi, oběma druhy cukru a solí. Přidáme změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odpočinou v lednici.
  2. Odleželé těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný a vykrájíme z něj srdíčka. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě při 180 °C upečeme dorůžova. Necháme je vychladnout.
  3. Mandlové plátky nasucho opražíme na pánvi. Necháme je zchladnout.
  4. Srdíčka potřeme marmeládou a polepíme mandlovými plátky.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.