Mandlová srdíčka
Cukroví pro každou příležitost.
Vaření 50 min
bez odležení a chladnutí
Postup
- Prosátou mouku promícháme s mletými mandlemi, oběma druhy cukru a solí. Přidáme změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu odpočinou v lednici.
- Odleželé těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný a vykrájíme z něj srdíčka. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě při 180 °C upečeme dorůžova. Necháme je vychladnout.
- Mandlové plátky nasucho opražíme na pánvi. Necháme je zchladnout.
- Srdíčka potřeme marmeládou a polepíme mandlovými plátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
65 KCal
3 %
3 %
-
Energie
272 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
6,1 g
7 %
6 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
1,5 g
2 %
2 %
-
Tuky
3,8 g
6 %
5 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA