Ingredience
Postup
- V misce smícháme žloutky s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
- Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozmixujeme. Přidáme tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Vše společně dobře prošleháme.
- Zchladlý korpus otočíme a opatrně odstraníme papír. Plát podélně rozkrojíme a jeden díl potřeme jahodovým krémem. Trochu krému si schováme na ozdobení. Na potřený díl položíme druhou část a dáme do lednice ztuhnout. Takto připravené pláty položíme na pracovní desku a pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka. Posypeme je moučkovým cukrem. Zbylý krém dáme do cukrářského sáčku s malou trubičkou a srdíčka ozdobíme.