Malá piškotová srdíčka
Sladká tečka pro zamilované.
Postup
- V misce smícháme žloutky s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
- Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozmixujeme. Přidáme tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Vše společně dobře prošleháme.
- Zchladlý korpus otočíme a opatrně odstraníme papír. Plát podélně rozkrojíme a jeden díl potřeme jahodovým krémem. Trochu krému si schováme na ozdobení. Na potřený díl položíme druhou část a dáme do lednice ztuhnout. Takto připravené pláty položíme na pracovní desku a pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka. Posypeme je moučkovým cukrem. Zbylý krém dáme do cukrářského sáčku s malou trubičkou a srdíčka ozdobíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
84 KCal
4 %
4 %
-
Energie
353 KJ
4 %
4 %
-
Sacharidy
13,7 g
16 %
14 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
3,6 g
6 %
5 %
-
Tuky
1,6 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA