Malá piškotová srdíčka

nehodnoceno

Sladká tečka pro zamilované.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

20 PORCE +

Postup

  1. V misce smícháme žloutky s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme polohrubou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme vyšlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C. Upečený korpus necháme vychladnout.
  2. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozmixujeme. Přidáme tvaroh, cukr a vanilkový cukr. Vše společně dobře prošleháme.
  3. Zchladlý korpus otočíme a opatrně odstraníme papír. Plát podélně rozkrojíme a jeden díl potřeme jahodovým krémem. Trochu krému si schováme na ozdobení. Na potřený díl položíme druhou část a dáme do lednice ztuhnout. Takto připravené pláty položíme na pracovní desku a pomocí vykrajovátka vykrájíme srdíčka. Posypeme je moučkovým cukrem. Zbylý krém dáme do cukrářského sáčku s malou trubičkou a srdíčka ozdobíme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    84 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    353 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    13,7 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    1,6 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.