Lososové medailonky ve slanině se sýrem

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Zkuste tyto lososové medailonky a podávejte je s bramborovou kaší nebo salátem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    792 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3312 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    19,7 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    50,6 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    56,4 g

    87 %

    81 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Podkovy z lososa vykostíme a odstraníme kůži. Každou podkovu podélně rozpůlíme, takže vznikne 8 pruhů.
  2. Z citronu vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a utřeme. Pruhy lososa posypeme kořením, popřípadě podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme česnekem. Necháme asi 15 minut odpočinout.
  3. Jednotlivé pruhy stočíme, obalíme v mouce, ovineme plátky slaniny a spíchneme párátky nebo převážeme provázkem. Plech vyložíme pečicím papírem, lososové medailonky na něj rozložíme a zakapeme olivovým olejem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 18 °C asi 15 minut. Pak na každý medailonek dáme lžíci taveného sýra a dopékáme ještě 5-8 minut. Podáváme na salátových listech, ozdobíme bylinkami a mrkvovými kytičkami.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.