Lososové medailonky ve slanině se sýrem
Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Zkuste tyto lososové medailonky a podávejte je s bramborovou kaší nebo salátem.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
792 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3312 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
19,7 g
22 %
20 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
50,6 g
80 %
74 %
-
Tuky
56,4 g
87 %
81 %
-
nasycené
11,7 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Podkovy z lososa vykostíme a odstraníme kůži. Každou podkovu podélně rozpůlíme, takže vznikne 8 pruhů.
- Z citronu vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a utřeme. Pruhy lososa posypeme kořením, popřípadě podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme česnekem. Necháme asi 15 minut odpočinout.
- Jednotlivé pruhy stočíme, obalíme v mouce, ovineme plátky slaniny a spíchneme párátky nebo převážeme provázkem. Plech vyložíme pečicím papírem, lososové medailonky na něj rozložíme a zakapeme olivovým olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě při 18 °C asi 15 minut. Pak na každý medailonek dáme lžíci taveného sýra a dopékáme ještě 5-8 minut. Podáváme na salátových listech, ozdobíme bylinkami a mrkvovými kytičkami.