Lososové medailonky ve slanině se sýrem

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Zkuste tyto lososové medailonky a podávejte je s bramborovou kaší nebo salátem.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Podkovy z lososa vykostíme a odstraníme kůži. Každou podkovu podélně rozpůlíme, takže vznikne 8 pruhů.
  2. Z citronu vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme a utřeme. Pruhy lososa posypeme kořením, popřípadě podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme česnekem. Necháme asi 15 minut odpočinout.
  3. Jednotlivé pruhy stočíme, obalíme v mouce, ovineme plátky slaniny a spíchneme párátky nebo převážeme provázkem. Plech vyložíme pečicím papírem, lososové medailonky na něj rozložíme a zakapeme olivovým olejem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 18 °C asi 15 minut. Pak na každý medailonek dáme lžíci taveného sýra a dopékáme ještě 5-8 minut. Podáváme na salátových listech, ozdobíme bylinkami a mrkvovými kytičkami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    792 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3312 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    19,7 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    50,6 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    56,4 g

    87 %

    81 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.