Ingredience
Postup
- Z droždí, lžíce krupicového cukru, 3 lžic mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Do mísy vsypeme zbylou mouku s krupicovým cukrem. Přidáme kvásek, vanilkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, rozpuštěný tuk, žloutek a vejce. Přilijeme zbylé mléko, vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.
- Do vroucího mléka vsypeme mák, cukr a skořici. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Zchladlou makovou náplň dochutíme rumem. Švestky omyjeme a osušíme. Rozpůlíme je, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtinky.
- Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vykynuté těsto rozválíme na plát, poprášíme strouhankou, potřeme makovou náplní a poklademe švestkami. Plát svineme do rolády a stočíme do formy. Svrchu bábovku propícháme špejlí a pečeme při 170 °C asi 50-60 minut.