Kynutá bábovka s mákem a švestkami

1 hodnocení

Po ochutnání této bábovky budete unešeni stejně jako ostatní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez doby kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    248 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1036 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    29,2 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    10,0 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, lžíce krupicového cukru, 3 lžic mouky a 4 lžic mléka připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Do mísy vsypeme zbylou mouku s krupicovým cukrem. Přidáme kvásek, vanilkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, rozpuštěný tuk, žloutek a vejce. Přilijeme zbylé mléko, vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.
  2. Do vroucího mléka vsypeme mák, cukr a skořici. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Zchladlou makovou náplň dochutíme rumem. Švestky omyjeme a osušíme. Rozpůlíme je, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtinky.
  3. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vykynuté těsto rozválíme na plát, poprášíme strouhankou, potřeme makovou náplní a poklademe švestkami. Plát svineme do rolády a stočíme do formy. Svrchu bábovku propícháme špejlí a pečeme při 170 °C asi 50-60 minut.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.