Kuřecí polévka se srdíčky

I polévka se dá ladit do zamilované valentýnské tematiky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    993 KCal

    45 %

    41 %

  • Energie

    4156 KJ

    45 %

    41 %

  • Sacharidy

    45,1 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    12,7 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    65,4 g

    104 %

    96 %

  • Tuky

    58,5 g

    90 %

    84 %

  • nasycené

    16,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kuře očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, petržel, celer a jednu mrkev. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a vaříme asi 60 minut.
  2. Mezitím zpracujeme mouku s vejcem a solí na hladké těstíčko. Rozválíme ho na tenký plát a vykrajovátkem vypíchneme malá srdíčka.
  3. Zbylou mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vykrájíme srdíčka o něco menší než srdíčka z těsta. Ta potřeme bílkem a položíme na ně mrkvová srdíčka. Některá přiklopíme druhým srdíčkem z těsta a upevníme okraje. Vkládáme je do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Pak je vyjmeme a lehce potřeme olejem.
  4. Vývar přecedíme. Kuřecí maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vývaru. Přidáme očištěné kapustičky a na plátky nakrájený řapíkatý celer. Dochutíme vegetou, solí a pepřem a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme srdíčka, prohřejeme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.