Ingredience
Postup
- Kuře očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, petržel, celer a jednu mrkev. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a vaříme asi 60 minut.
- Mezitím zpracujeme mouku s vejcem a solí na hladké těstíčko. Rozválíme ho na tenký plát a vykrajovátkem vypíchneme malá srdíčka.
- Zbylou mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vykrájíme srdíčka o něco menší než srdíčka z těsta. Ta potřeme bílkem a položíme na ně mrkvová srdíčka. Některá přiklopíme druhým srdíčkem z těsta a upevníme okraje. Vkládáme je do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Pak je vyjmeme a lehce potřeme olejem.
- Vývar přecedíme. Kuřecí maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vývaru. Přidáme očištěné kapustičky a na plátky nakrájený řapíkatý celer. Dochutíme vegetou, solí a pepřem a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme srdíčka, prohřejeme a podáváme.