Kuřecí polévka se srdíčky
I polévka se dá ladit do zamilované valentýnské tematiky.
Postup
- Kuře očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, petržel, celer a jednu mrkev. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a vaříme asi 60 minut.
- Mezitím zpracujeme mouku s vejcem a solí na hladké těstíčko. Rozválíme ho na tenký plát a vykrajovátkem vypíchneme malá srdíčka.
- Zbylou mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a vykrájíme srdíčka o něco menší než srdíčka z těsta. Ta potřeme bílkem a položíme na ně mrkvová srdíčka. Některá přiklopíme druhým srdíčkem z těsta a upevníme okraje. Vkládáme je do vroucí vody a vaříme asi 3 minuty. Pak je vyjmeme a lehce potřeme olejem.
- Vývar přecedíme. Kuřecí maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vývaru. Přidáme očištěné kapustičky a na plátky nakrájený řapíkatý celer. Dochutíme vegetou, solí a pepřem a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme srdíčka, prohřejeme a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
993 KCal
45 %
41 %
-
Energie
4156 KJ
45 %
41 %
-
Sacharidy
45,1 g
51 %
45 %
-
Vláknina
12,7 g
42 %
42 %
-
Bílkoviny
65,4 g
104 %
96 %
-
Tuky
58,5 g
90 %
84 %
-
nasycené
16,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Zelné šči
Zelná polévka šči se připravovala v Rusku již od 9. století.