Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    353 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1475 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    43,1 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    9,3 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    27,1 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky, mrkev a řapíkatý celer očistíme a vše nakrájíme na kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Přidáme maso a zaprášíme jej skořicí. Ochutíme harissou a solí, zalijeme asi 800 ml vody a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 40 minut. Pak přidáme mrkev, papriky, celer, sterilovaná rajčata a omyté meruňky. Společně vaříme, dokud nejsou všechny suroviny měkké.
  3. Kuskus promícháme v misce s kurkumou a 1 lžičkou olivového oleje. Zalijeme asi 100 ml vroucí osolené vody. Promícháme, přiklopíme a necháme asi 10 minut odstát. Pak jej vidličkou zlehka načechráme. Hotovou polévku dochutíme solí, nalijeme do misek a do každé porce rozdělíme část kuskusu. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Soljanka

Výživná polévka „Soljanka“ je oblíbeným jídlem ve východní Evropě.

Špenátová polévka

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátový krém

Lahodná polévka, která stojí za vyzkoušení.

Špenátová polévka se sázeným vejcem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.

Špenátová polévka s telecím masem

Uvařte podle našeho receptu krémovou polévku ze špenátu.