Krůtí guláš s červenou čočkou a cizrnou
Není guláš jako guláš. Tento je plný bílkovin, vlákniny a voní po bylinkách je naprosto dokonalý.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
416 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1739 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
30,9 g
35 %
31 %
-
Vláknina
12,5 g
42 %
42 %
-
Bílkoviny
48,7 g
77 %
72 %
-
Tuky
7,9 g
12 %
11 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Krůtí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozpáleném olivovém oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté dáme maso stranou, na pánev nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, restujeme 3 minuty, přisypeme cizrnu a na pánev vrátíme i maso.
- Všechno zalijeme bílým vínem, přilijeme 100 ml vody a na mírném plameni dusíme 10 minut. Přidáme oba druhy čočky a vaříme dalších 20 minut.
- Před koncem vaření přidáme bylinky otrhané od stonků, lusky hrášku a ochutíme solí a pepřem.