Krůtí guláš s červenou čočkou a cizrnou

Není guláš jako guláš. Tento je plný bílkovin, vlákniny a voní po bylinkách je naprosto dokonalý.

Obtížnost

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Krůtí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a na rozpáleném olivovém oleji opečeme z každé strany asi 4 minuty. Poté dáme maso stranou, na pánev nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, restujeme 3 minuty, přisypeme cizrnu a na pánev vrátíme i maso.
  2. Všechno zalijeme bílým vínem, přilijeme 100 ml vody a na mírném plameni dusíme 10 minut. Přidáme oba druhy čočky a vaříme dalších 20 minut.
  3. Před koncem vaření přidáme bylinky otrhané od stonků, lusky hrášku a ochutíme solí a pepřem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    416 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1739 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    12,5 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    48,7 g

    77 %

    72 %

  • Tuky

    7,9 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Znojemská hovězí pečeně

Skvělý recept na rodinný oběd.