Ingredience
Postup
- 250 g mouky prosejeme, přidáme smetanu, 130 g másla nakrájeného na kousky, žloutek, 1/2 citronové kůry a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho v chladničce 60 minut odpočinout.
- Tvaroh smícháme s moučkovým i vanilkovým cukrem, vejci, pudinkovým práškem, zbylou moukou a citronovou kůrou a zbylým, rozpuštěným máslem.
- Odleželé těsto rozdělíme na třetiny. Dvě třetiny rozválíme a vyložíme jimi pekáček o velikosti 32 x 18 cm. Předpékáme je v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Zbylé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a rádélkem z něj vykrájíme proužky silné asi 1 cm.
- Na horké předpečené těsto rozetřeme tvarohovou náplň. Vytvoříme na ní z proužků těsta mřížku. Potřeme ji rozšlehaným vejcem a koláč dopékáme při 175 °C asi 40 minut.
- Po upečení necháme koláč vychladnout na plechu a pak nakrájíme na řezy.