Kimchi z čínského zelí

Připravte si doma fermentované ochucené zelí. Je nejen zdravé, ale také moc dobré.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení a fermentování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    42 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    176 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme se solí a cukrem. Zakryjeme a necháme v míse odležet v teple asi 12 hodin.
  2. Do mixéru dáme bílou část jarní cibulky, na kousky nakrájený oloupaný kus zázvoru, sladkou papriku, chilli, rybí omáčku a rozmixujeme na pastu.
  3. Mouku povaříme ve 120 ml vody a vmícháme do kořenicí pasty. Tu pak velmi pečlivě promícháme s odleželým nasoleným zelím. Přidáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky.
  4. Kořeněné zelí namačkáme do čisté sklenice tak, aby byla vrchovatá. Uzavřeme ji vyvařeným víčkem, vložíme do lednice a necháme v chladu fermentovat alespoň 48 hodin.
Autor:

Podobné recepty

Paštikový hřbet

Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.

Rösti

Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.

Opilé meruňky

Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.

Nakládaný ovčí sýr

Neváhejte si dát k večeři nakládaný kozí sýr.

Nakládané houby

Připravte si výborný zaklad na houbovou omáčku.