Kimchi z čínského zelí
Připravte si doma fermentované ochucené zelí. Je nejen zdravé, ale také moc dobré.
Vaření 30 min
bez odležení a fermentování
Postup
- Zelí nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme se solí a cukrem. Zakryjeme a necháme v míse odležet v teple asi 12 hodin.
- Do mixéru dáme bílou část jarní cibulky, na kousky nakrájený oloupaný kus zázvoru, sladkou papriku, chilli, rybí omáčku a rozmixujeme na pastu.
- Mouku povaříme ve 120 ml vody a vmícháme do kořenicí pasty. Tu pak velmi pečlivě promícháme s odleželým nasoleným zelím. Přidáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky.
- Kořeněné zelí namačkáme do čisté sklenice tak, aby byla vrchovatá. Uzavřeme ji vyvařeným víčkem, vložíme do lednice a necháme v chladu fermentovat alespoň 48 hodin.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
42 KCal
2 %
2 %
-
Energie
176 KJ
2 %
2 %
-
Sacharidy
8,2 g
9 %
8 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
1,4 g
2 %
2 %
-
Tuky
0,5 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA