Kimchi z čínského zelí

Připravte si doma fermentované ochucené zelí. Je nejen zdravé, ale také moc dobré.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení a fermentování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    42 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    176 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí nakrájíme na stejně velké kousky a promícháme se solí a cukrem. Zakryjeme a necháme v míse odležet v teple asi 12 hodin.
  2. Do mixéru dáme bílou část jarní cibulky, na kousky nakrájený oloupaný kus zázvoru, sladkou papriku, chilli, rybí omáčku a rozmixujeme na pastu.
  3. Mouku povaříme ve 120 ml vody a vmícháme do kořenicí pasty. Tu pak velmi pečlivě promícháme s odleželým nasoleným zelím. Přidáme nakrájenou zelenou část jarní cibulky.
  4. Kořeněné zelí namačkáme do čisté sklenice tak, aby byla vrchovatá. Uzavřeme ji vyvařeným víčkem, vložíme do lednice a necháme v chladu fermentovat alespoň 48 hodin.
Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.