Ingredience
Postup
- Kedlubny, brambory, cibule i česnek oloupeme. Kedlubny s bramborami nakrájíme na kostičky, cibule s česnekem nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibule s česnekem a bramborami. Pak přisypeme kedlubny a také je osmahneme. Vmícháme kari koření a vše osolíme a opepříme. Zeleninu zalijeme vývarem. Základ na polévku na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
- Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Ty napícháme na kratší špejle. Špízky osolíme, opepříme a na oleji v pánvi ze všech stran opečeme.
- Do základu na polévku přilijeme kokosové mléko. Polévku rozmixujeme. Nakonec ji dochutíme a vmícháme do ní očištěnou, na jemné nudličky nakrájenou papriku. Podáváme se špízky.