Kedlubnová polévka s kuřecím masem na špízu

I z kedlubny se dá uvařit krémová polévka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    449 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1879 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    29,4 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    33,9 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    20,4 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kedlubny, brambory, cibule i česnek oloupeme. Kedlubny s bramborami nakrájíme na kostičky, cibule s česnekem nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibule s česnekem a bramborami. Pak přisypeme kedlubny a také je osmahneme. Vmícháme kari koření a vše osolíme a opepříme. Zeleninu zalijeme vývarem. Základ na polévku na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
  3. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kousky. Ty napícháme na kratší špejle. Špízky osolíme, opepříme a na oleji v pánvi ze všech stran opečeme.
  4. Do základu na polévku přilijeme kokosové mléko. Polévku rozmixujeme. Nakonec ji dochutíme a vmícháme do ní očištěnou, na jemné nudličky nakrájenou papriku. Podáváme se špízky.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s houbami

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s klobásou

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.