Indiáni v bílé čokoládě

nehodnoceno

Až vám při pečení zbyde pár bílků, vyzkoušejte recept na tento oblíbený zákusek.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez schnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na piškotky:

Na krém:

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    220 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    919 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    33,3 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    3,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s 2 lžícemi horké vody do pěny, přidáme solamyl a 2 lžíce hladké mouky. Dobře promícháme, zlehka spojíme se sněhem a zbylou hladkou moukou.
  2. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškotky o průměru 6 cm. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Při pečení necháme mírně pootevřená dvířka trouby. Po upečení je necháme vychladnout a opatrně odtrhneme od papíru.
  3. Bílky s polovinou krupicového cukru šleháme asi 5 minut na horké vodní lázni. Sejmeme z lázně, přidáme zbylý krupicový cukr a šleháme do velmi husté konzistence. Nakonec pomalu vmícháme prosátý moučkový cukr.
  4. Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na piškotky. Necháme je při pokojové teplotě asi hodinu schnout a poté namáčíme do rozehřáté polevy. Než čokoláda ztuhne, posypeme povrch malinami a oříšky.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.