Indiáni v bílé čokoládě
Až vám při pečení zbyde pár bílků, vyzkoušejte recept na tento oblíbený zákusek.
Vaření 50 min
bez schnutí
Postup
- Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s 2 lžícemi horké vody do pěny, přidáme solamyl a 2 lžíce hladké mouky. Dobře promícháme, zlehka spojíme se sněhem a zbylou hladkou moukou.
- Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškotky o průměru 6 cm. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Při pečení necháme mírně pootevřená dvířka trouby. Po upečení je necháme vychladnout a opatrně odtrhneme od papíru.
- Bílky s polovinou krupicového cukru šleháme asi 5 minut na horké vodní lázni. Sejmeme z lázně, přidáme zbylý krupicový cukr a šleháme do velmi husté konzistence. Nakonec pomalu vmícháme prosátý moučkový cukr.
- Krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na piškotky. Necháme je při pokojové teplotě asi hodinu schnout a poté namáčíme do rozehřáté polevy. Než čokoláda ztuhne, posypeme povrch malinami a oříšky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
220 KCal
10 %
9 %
-
Energie
919 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
33,3 g
38 %
33 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
5,4 g
9 %
8 %
-
Tuky
7,0 g
11 %
10 %
-
nasycené
0,4 g
-
trans-mastné
3,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA