Hruškový kompot s hroznovým vínem

Hruškový kompot je ideálním dezertem po obědě. Připravte jej podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

3 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    699 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2926 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    159,8 g

    182 %

    160 %

  • Vláknina

    16,2 g

    54 %

    54 %

  • Bílkoviny

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky omyjeme, oloupeme a rozkrojíme. Jádřinec vykrojíme lžičkou. Takto připravené hrušky vložíme do vody okyselené 3 lžícemi octa nebo jednou lžičkou kyseliny citronové. Z hroznu otrháme jednotlivé kuličky a omyjeme je.
  2. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr, 1 lžičku kyseliny citronové, promícháme a svaříme.
  3. Připravené ovoce naskládáme do čistých sklenic. Do každé přidáme 5 hřebíčků, kousek celé skořice a 1 badyán. Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme kovovými víčky a sterilizujeme 25 minut při 85°C.
Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.