Hovězí steak se sýrovou omáčkou

Hovězí steak je sice velká dobrota, ale hovězí steak se sýrovou omáčkou je prostě dokonalý.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2948 KCal

    134 %

    123 %

  • Energie

    12334 KJ

    134 %

    123 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    304,0 g

    483 %

    447 %

  • Tuky

    178,2 g

    274 %

    255 %

  • nasycené

    78,7 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Steaky osolíme, opepříme a pokapeme olejem, posypeme tymiánem a necháme odležet cca 60 minut.
  2. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a přimícháme mouku. Když začne růžovět, přilijeme studený vývar, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
  3. Pak vmícháme sýr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme parmazán pro zvýraznění chuti. Hotovou omáčku rozmixujeme dohladka.
  4. Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran odleželé steaky. Přendáme je na pekáček a v troubě vyhřáté na 160 °C je pečeme 8-15 minut, dle požadovaného stupně propečení.
  5. Steaky podáváme se sýrovou omáčkou, kterou můžeme na závěr posypat pepřem, doplněné např. pečenými plátky brambor a zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.