Hovězí steak se sýrovou omáčkou
Hovězí steak je sice velká dobrota, ale hovězí steak se sýrovou omáčkou je prostě dokonalý.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 45 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2948 KCal
134 %
123 %
-
Energie
12334 KJ
134 %
123 %
-
Sacharidy
11,8 g
13 %
12 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
304,0 g
483 %
447 %
-
Tuky
178,2 g
274 %
255 %
-
nasycené
78,7 g
-
trans-mastné
0,9 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Steaky osolíme, opepříme a pokapeme olejem, posypeme tymiánem a necháme odležet cca 60 minut.
- Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a přimícháme mouku. Když začne růžovět, přilijeme studený vývar, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
- Pak vmícháme sýr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme parmazán pro zvýraznění chuti. Hotovou omáčku rozmixujeme dohladka.
- Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran odleželé steaky. Přendáme je na pekáček a v troubě vyhřáté na 160 °C je pečeme 8-15 minut, dle požadovaného stupně propečení.
- Steaky podáváme se sýrovou omáčkou, kterou můžeme na závěr posypat pepřem, doplněné např. pečenými plátky brambor a zeleninou.