Hovězí steak se sýrovou omáčkou
Hovězí steak je sice velká dobrota, ale hovězí steak se sýrovou omáčkou je prostě dokonalý.
Vaření 45 min
bez odležení
Postup
- Steaky osolíme, opepříme a pokapeme olejem, posypeme tymiánem a necháme odležet cca 60 minut.
- Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli a přimícháme mouku. Když začne růžovět, přilijeme studený vývar, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut.
- Pak vmícháme sýr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Nakonec přilijeme smetanu a přidáme parmazán pro zvýraznění chuti. Hotovou omáčku rozmixujeme dohladka.
- Na rozpálené pánvi opečeme z obou stran odleželé steaky. Přendáme je na pekáček a v troubě vyhřáté na 160 °C je pečeme 8-15 minut, dle požadovaného stupně propečení.
- Steaky podáváme se sýrovou omáčkou, kterou můžeme na závěr posypat pepřem, doplněné např. pečenými plátky brambor a zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
2948 KCal
134 %
123 %
-
Energie
12334 KJ
134 %
123 %
-
Sacharidy
11,8 g
13 %
12 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
304,0 g
483 %
447 %
-
Tuky
178,2 g
274 %
255 %
-
nasycené
78,7 g
-
trans-mastné
0,9 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Jarní poke bowl s lososem
Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...