Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo syrová zelenina.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na rýži:

Na marinádu a rybu:

Na pikantní majonézu:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    550 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2299 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    22,9 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    38,7 g

    60 %

    55 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme rýži, mícháme a opékáme 3 minuty. Přidáme 500 ml vody, čtvrt lžičky soli, uvedeme k varu, ztlumíme a 25 minut vaříme. Mezitím smícháme suroviny na marinádu.
  2. Lososa položíme na plech, přelijeme marinádou a necháme čtvrt hodiny marinovat. Pečeme při 190 °C zhruba 20 minut.
  3. V misce smícháme suroviny na majonézu. Nakrájíme očištěné ředkvičky, kedlubnu, cibulku a avokádo. Lusky otevřeme.
  4. Zeleninu rozdělíme do misek, přidáme salátové listy, zázvor, výhonky, rýži i rybu, posypeme mandlemi a podáváme s majonézou.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.