Hovězí krk na červeném víně

1 hodnocení

Chutná naprosto skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 200 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    486 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2033 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    13,9 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    44,9 g

    71 %

    66 %

  • Tuky

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso očistíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Pak ho ovážeme potravinovým provázkem, aby při pečení lépe drželo pohromadě.
  2. Cibuli, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Opečeme je na oleji dozlatova, pak přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.
  3. Vše podlijeme vodou a částí červeného vína. Přidáme bobkový list, skořici a očištěné kousky pomeranče. Přiklopíme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 180 minut doměkka. Během pečení podléváme červeným vínem a maso otáčíme.
  4. Upečené maso dáme stranou a omáčku zahustíme jíškou, krátce provaříme a propasírujeme přes cedník. Podáváme např. s houskovým knedlíkem.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.