Ingredience
Postup
- Hovězí maso očistíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Pak ho ovážeme potravinovým provázkem, aby při pečení lépe drželo pohromadě.
- Cibuli, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Opečeme je na oleji dozlatova, pak přidáme maso a ze všech stran ho opečeme.
- Vše podlijeme vodou a částí červeného vína. Přidáme bobkový list, skořici a očištěné kousky pomeranče. Přiklopíme poklicí a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 180 minut doměkka. Během pečení podléváme červeným vínem a maso otáčíme.
- Upečené maso dáme stranou a omáčku zahustíme jíškou, krátce provaříme a propasírujeme přes cedník. Podáváme např. s houskovým knedlíkem.