Houby na kyselo

1 hodnocení

Až příště přinesete z lesa houby, zkuste si je zavařit na kyselo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez doby chladnutí

Ingredience

2 PORCE +

Rozpis na 2 porce (cca 250 ml/1 sklenička):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    434 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1817 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    61,4 g

    70 %

    61 %

  • Vláknina

    31,6 g

    105 %

    105 %

  • Bílkoviny

    23,7 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky, svaříme je ve vroucí vodě a scedíme. V jiném hrnci svaříme ostatní ingredience a necháme asi 2 minut vařit.
  2. Nálev smícháme s houbami, naplníme ho do sterilizovaných sklenic, přidáme čerstvé chilli papričky, uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.