Grilovaný poklad

Plněná vepřová kýta žampiony a slaninou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    489 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2046 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    43,8 g

    70 %

    64 %

  • Tuky

    31,5 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    17,0 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce je z jedné strany naklepeme, potřeme najemno nastrouhaným zázvorem, osolíme a opepříme. Žampiony dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky masa rozdělíme anglickou slaninu a nakrájené houby. Lehce je osolíme a posypeme kmínem.
  2. Plátky přeložíme napolovinu a okraje spíchneme párátkem nebo jehlami. Na pánvi rozehřejeme olej a masové kapsy po obou stranách opečeme. Ztlumíme oheň, zakryjeme poklicí nebo je dáme do trouby a pomalu pečeme doměkka.
  3. Upečené kapsy přendáme na krájecí desku, odstraníme párátka a šikmým řezem je rozpůlíme. Maso podáváme ozdobené listy hlávkového salátu a plátky rajčat. Jako přílohu vařené brambory. Maso můžeme připravovat i na grilu (odtud název) nebo v alobalu.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.