Ingredience
Postup
- Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce je z jedné strany naklepeme, potřeme najemno nastrouhaným zázvorem, osolíme a opepříme. Žampiony dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky masa rozdělíme anglickou slaninu a nakrájené houby. Lehce je osolíme a posypeme kmínem.
- Plátky přeložíme napolovinu a okraje spíchneme párátkem nebo jehlami. Na pánvi rozehřejeme olej a masové kapsy po obou stranách opečeme. Ztlumíme oheň, zakryjeme poklicí nebo je dáme do trouby a pomalu pečeme doměkka.
- Upečené kapsy přendáme na krájecí desku, odstraníme párátka a šikmým řezem je rozpůlíme. Maso podáváme ozdobené listy hlávkového salátu a plátky rajčat. Jako přílohu vařené brambory. Maso můžeme připravovat i na grilu (odtud název) nebo v alobalu.