Grilovaný poklad
Plněná vepřová kýta žampiony a slaninou.
Postup
- Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce je z jedné strany naklepeme, potřeme najemno nastrouhaným zázvorem, osolíme a opepříme. Žampiony dobře omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na plátky masa rozdělíme anglickou slaninu a nakrájené houby. Lehce je osolíme a posypeme kmínem.
- Plátky přeložíme napolovinu a okraje spíchneme párátkem nebo jehlami. Na pánvi rozehřejeme olej a masové kapsy po obou stranách opečeme. Ztlumíme oheň, zakryjeme poklicí nebo je dáme do trouby a pomalu pečeme doměkka.
- Upečené kapsy přendáme na krájecí desku, odstraníme párátka a šikmým řezem je rozpůlíme. Maso podáváme ozdobené listy hlávkového salátu a plátky rajčat. Jako přílohu vařené brambory. Maso můžeme připravovat i na grilu (odtud název) nebo v alobalu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
489 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2046 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
6,1 g
7 %
6 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
43,8 g
70 %
64 %
-
Tuky
31,5 g
48 %
45 %
-
nasycené
17,0 g
-
trans-mastné
0,8 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA