Grilovaná kukuřice

Zeleninová příloha nesmí na grilování chybět.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    302 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1263 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    38,1 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    12,8 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    7,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Klasy kukuřice zbavíme šustí. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a necháme je vařit. Když jsou skoro měkké, vyjmeme je a necháme zchladnout.
  2. Máslo necháme změknout. Pak ho utřeme s prolisovaných česnekem. Osolíme ho, opepříme a vmícháme do něj nasekanou chilli papričku a petrželku.
  3. Klasy kukuřice potřeme ochuceným máslem. Na roštu rozehřátého grilu je zvolna ze všech stran opečeme.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.