Francouzská polévka z kapra

Ryby jsou zdravé, tak si udělejte tuto francouzskou polévku s kaprem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    425 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1778 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    22,6 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    35,5 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    17,1 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kapra omyjeme a vložíme do studené osolené vody. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, tymián, česnek, jednu mrkev a půlku očištěného celeru a petržele. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut.
  2. Vývar přecedíme, maso obereme od kostí. Zbylou mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  3. V hrnci rozehřejeme máslo a nakrájenou zeleninu krátce orestujeme. Zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme oloupané překrojené brambory a cizrnu. Přiklopíme a na mírném plameni vaříme asi 20 minut.
  4. Nakonec do polévky vložíme maso z kapra a špenát. Polévku dochutíme solí a pepřem a už ji jen krátce prohřejeme. Zdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.