Francouzská polévka z kapra
Ryby jsou zdravé, tak si udělejte tuto francouzskou polévku s kaprem.
Postup
- Kapra omyjeme a vložíme do studené osolené vody. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, tymián, česnek, jednu mrkev a půlku očištěného celeru a petržele. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut.
- Vývar přecedíme, maso obereme od kostí. Zbylou mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- V hrnci rozehřejeme máslo a nakrájenou zeleninu krátce orestujeme. Zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme oloupané překrojené brambory a cizrnu. Přiklopíme a na mírném plameni vaříme asi 20 minut.
- Nakonec do polévky vložíme maso z kapra a špenát. Polévku dochutíme solí a pepřem a už ji jen krátce prohřejeme. Zdobíme bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
425 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1778 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
22,6 g
26 %
23 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
35,5 g
56 %
52 %
-
Tuky
17,1 g
26 %
24 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Srbská čorba
Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.