Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez namáčení krup

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    357 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1496 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    48,8 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    10,4 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    8,1 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kroupy propláchneme a v dostatečném množství vody namočíme do druhého dne.
  2. V hrnci rozpustíme polovinu tuku, přidáme okapané kroupy, očištěný a na kousky nakrájený celer s celerovou natí a společně krátce orestujeme. Zalijeme 1000 ml vody a vaříme, dokud kroupy nezměknou.
  3. Ze zbytku tuku a hladké mouky usmažíme světlou jíšku a polévku zahustíme. Jíšku necháme provařit a polévku podle chuti osolíme, opepříme a okmínujeme. Dozdobíme nasekanou celerovou natí a podáváme s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Šurpa-maš

Skopová polévka s mungo fazolemi a rýží, která pochází z Turkmenistánu.

Zvěřinový vývar se svítkem

Vyhrajte si s přípravou štědrovečerní polévky.

Velikonoční telecí polévka s krupicovými noky

K Velikonocům patří i slavnostní oběd s polévkou.

Telecí krémová polévka se zeleninou a houbami

Ze zbylého masa uvařte třeba polévku.

Zeleninová polévka s rýží

Polévka, která možná zachutná i těm nejmenším.