Dýňová polévka

Hustá polévka z dýně může být skvělým a zdravým obědem i večeří.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    92 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    387 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    8,5 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou dýni hokkaidó, lehce orestujeme a poté zalijeme vodou, do které pro lepší chuť můžeme přidat bujon bez soli.
  2. Dýni vaříme doměkka, polévku ochutíme muškátovým oříškem, kari kořením a zázvorem. Na závěr ji rozmixujeme na krém.
  3. Do hotové polévky můžeme zavařit vajíčko, nebo jej přidat uvařené natvrdo do hotové polévky. Pro změnu je možné přidat do každé porce lžíci zakysané smetany a posypat orestovanými dýňovými semínky.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečené mrkve

Tento mrkvový krém můžete podávat i jako hlavní chod.

Ředkvičková polévka

Ředkvičky nemusíte jíst jen syrové. Uvařte si z nich skvělou polévku.

Polévka z celerové natě

Ochutnejte výbornou celerovou polévku.

Pórková polévka s houbovými knedlíčky

Kombinace pórkového krému a houbových knedlíčků vás mile překvapí.

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.