Dýňová polévka
Hustá polévka z dýně může být skvělým a zdravým obědem i večeří.
Postup
- Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou dýni hokkaidó, lehce orestujeme a poté zalijeme vodou, do které pro lepší chuť můžeme přidat bujon bez soli.
- Dýni vaříme doměkka, polévku ochutíme muškátovým oříškem, kari kořením a zázvorem. Na závěr ji rozmixujeme na krém.
- Do hotové polévky můžeme zavařit vajíčko, nebo jej přidat uvařené natvrdo do hotové polévky. Pro změnu je možné přidat do každé porce lžíci zakysané smetany a posypat orestovanými dýňovými semínky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
92 KCal
4 %
4 %
-
Energie
387 KJ
4 %
4 %
-
Sacharidy
8,5 g
10 %
8 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
5,4 g
9 %
8 %
-
Tuky
3,6 g
6 %
5 %
-
nasycené
0,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
redakce a Naturhouse
Podobné recepty
Šurpa-maš
Skopová polévka s mungo fazolemi a rýží, která pochází z Turkmenistánu.