Dýňová polévka

Hustá polévka z dýně může být skvělým a zdravým obědem i večeří.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Postup

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na olivovém oleji. Přidáme nakrájenou dýni hokkaidó, lehce orestujeme a poté zalijeme vodou, do které pro lepší chuť můžeme přidat bujon bez soli.
  2. Dýni vaříme doměkka, polévku ochutíme muškátovým oříškem, kari kořením a zázvorem. Na závěr ji rozmixujeme na krém.
  3. Do hotové polévky můžeme zavařit vajíčko, nebo jej přidat uvařené natvrdo do hotové polévky. Pro změnu je možné přidat do každé porce lžíci zakysané smetany a posypat orestovanými dýňovými semínky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    92 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    387 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    8,5 g

    10 %

    8 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šurpa-maš

Skopová polévka s mungo fazolemi a rýží, která pochází z Turkmenistánu.

Zvěřinový vývar se svítkem

Vyhrajte si s přípravou štědrovečerní polévky.

Velikonoční telecí polévka s krupicovými noky

K Velikonocům patří i slavnostní oběd s polévkou.

Telecí krémová polévka se zeleninou a houbami

Ze zbylého masa uvařte třeba polévku.

Zeleninová polévka s rýží

Polévka, která možná zachutná i těm nejmenším.